Prijs dakisolatie 2024

Prijs dakisolatie

De dakisolatie prijs in 2024 loopt soms sterk uiteen en het valt dan ook niet altijd mee om een goede inschatting van de kosten te maken. Het beste vraag je een aantal offertes aan bij verschillende bedrijven. Zo krijg je een goed idee van de huidige marktprijzen en kun je zelf de beste deals sluiten.

Gemiddelde dakisolatie prijs

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een bestaande hellend dak ligt tussen de €5.000 - €7.500 voor 100 m², excl. btw en inclusief plaatsing door een vakman indien jouw dak dient te voldoen aan de huidige eisen om te voldoen aan een premie.

Prijs dakisolatie per m² in 2024


Soort isolatie Dakisolatie prijs m² Offerte
Isolatie hellend dak met minerale wol € 30 – € 40* Offerte
Isolatie hellend dak met rotswol € 40 – € 50* Offerte
Isolatie met inblaaswol / cellulose € 30 – € 35* Offerte
Dakisolatie met gespoten PUR € 40 – € 50* Offerte
PIR isolatieplaten € 40 – € 50* Offerte
XPS isolatieplaten € 30 – € 35* Offerte
EPS isolatieplaten € 40 – € 50* Offerte

* = richtprijzen, incl. plaatsing. Vraag steeds een offerte op maat.

Wat zal de totaalprijs bepalen?

De prijzen voor dakisolatie zijn marktcomfort en kunnen om deze reden sterk uiteenlopen. De kostprijs die in de offerte vermeld staat is doorgaans opgebouwd uit de volgende elementen:

  • Kostprijs isolatiemateriaal (glaswol, rotswol, PUR, PIR, cellulose, houtwol, etc.)
  • Prijs van het dampscherm (klimaatfolie)
  • Prijs isolatietape (bij gebruik van klimaatfolie speciale 'ademende' tape)
  • Kosten acryllaatkit (nodig om het dampscherm luchtdicht af te dichten)
  • Kosten plaatmateriaal (afwerking van de isolatie zoals gipsplaat, multiplex of OSB)
  • Kosten klein materiaal (schroeven, spijkers, rubber manchetten, enz.)
  • Eventuele opruimingswerken / kapwerken / renovatiewerken
  • Loonkosten

Kostprijs hellend dak isoleren met minerale wol

Het isoleren van een hellend dak met minerale wol kost gemiddeld € 30 tot € 50 per vierkante meter (excl. btw). De kostprijs bestaat uit: Materiaalkosten (isolatiemateriaal, dampscherm, isolatietape, afdichtingskit) en loonkosten. Meestal houdt men bij het isoleren van een dak met minerale wol een minimale dikte aan van 16 cm, maar indien mogelijk laat je het beste zo dik mogelijk isoleren. Je betaalt dan wel iets meer, maar deze extra kosten verdien je snel terug omdat je door de dikkere laag isolatie meer energie zult besparen. Het isolatiebedrijf kan je hierover verder adviseren.

Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Het prijsniveau wordt bepaald door de markt, wat betekent dat de prijzen voortdurend schommelen. Daarbij is elke woning verschillend en spelen meerdere factoren een rol bij het bepalen van de totale isolatiekosten. Denk bijvoorbeeld aan de conditie van het dak, de gewenste afwerking (gipsplaat of OSB) en de moeilijkheidsgraad van het project. Wil je exact weten hoeveel dakisolatie je gaat kosten? Gebruik dan onze handige offerte service en ontvang meerdere prijsopgaves van isolatiebedrijven bij jou uit de buurt. Zo weet je exact waar je aan toe bent en betaal je nooit te veel voor een klus.

Snelle terugverdientijd

Wist je dat je binnen 3 - 4 jaar de investering terug kan verdienen? Na 4 jaar is dakisolatie pure winst op jouw energiefactuur.

Aankoopgids

 

Premie dakisolatie in 2024

Ben je van plan om het dak of de zoldervloer te (laten) isoleren? Dan kom je, als je tenminste aan alle voorwaarden voldoet, in aanmerking voor een premie. Laat je de klus over aan isolatiebedrijf of ben je een doe-het-zelver, dan ontvang je een premie. Ga je meerdere energiebesparende investeringen doen, dan kom je mogelijk ook in aanmerking voor andere premies. Lees meer over de premies en subsidies.

Premie dakisolatie aanvragen

Offertes dakisolatie vergelijken bij isolatiebedrijven

Eén van de beste manieren om een goede indicatie van de totale kostprijs te krijgen, is het aanvragen van verschillende prijsoffertes. Dit is geheel vrijblijvend en kost je nauwelijks tijd. Let er bij het aanvragen van een offerte wel op dat je voldoende informatie geeft over de werkzaamheden die verricht moeten worden, anders is het voor het isolatiebedrijf lastig om een reële prijsopgave te doen. Hoe gedetailleerder je beschrijving, des te gedetailleerder zal de prijsopgave zijn. Ontdek onze tips & advies hoe je het best een offerte aanvraagt bij verschillende isolatiebedrijven.

Ben je verhuurder of huiseigenaar van een woning of appartement? Vraag dan nu een offerte aan!

Offerte dak laten isoleren