Soorten dakisolatie & isolatiematerialen

Er zijn talloze soorten dakisolatie waarmee je energieverliezen via het dak effectief kunt beperken. Sommige soorten zijn vooral geschikt voor isolatie van hellende daken, andere soorten zijn specifiek bedoeld voor plat-dak isolatie. Voor alle materialen geldt: als ze op de juiste manier worden toegepast kun je jaarlijks honderden euro's op de energiefactuur besparen.

Uiteraard zijn alle soorten dakisolatie elk in een andere vorm toepasbaar op het dak.

Dakisolatie vergelijken op vorm en soort

Minerale wol dakisolatie

Minerale wol presteert niet alleen thermisch goed maar ook akoestisch gezien erg goed en is in hoge mate brandwerend. Minerale wol heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Ze zijn verkrijgbaar in volgende soorten:

Lees meer over minerale wol

Kunststof dakisolatie

Isolatiematerialen van kunststof zijn goed bestand tegen vocht en blijven gedurende de levensduur hun isolerende eigenschappen behouden.

Ze zijn verkrijgbaar in volgende soorten:

Lees meer over kunststof dakisolatie

Natuurlijke dakisolatie

Natuurlijke isolatiematerialen lenen zich goed voor damp-open constructies. Het zijn ademende, vochtregulerende materialen die goed passen bij ecologisch isoleren.

Ze zijn verkrijgbaar in volgende soorten:

Lees meer over natuurlijke dakisolatie

Isolatievorm

Dakisolatie kan uitgevoerd worden in verschillende soorten vormen en materialen. De meest gebruikte zijn de platen, matten, dekens, gespoten en geblazen isolatie.

Ze zijn verkrijgbaar in volgende soorten: