Dakisolatie prijs & isolatiewaarde vergelijken

Dakisolatie vergelijken? Dat lijkt aanvankelijk misschien een lastige opgave, zeker vanwege het grote aanbod aan materialen en de vele technische begrippen die men hanteert. Gelukkig is het vergelijken van dakisolatie in de praktijk minder moeilijk dan je denkt, mits je systematisch te werk gaat en vergelijkt op prijs-kwaliteit, isolatiewaarde en milieuvriendelijkheid.

Dakisolatie vergelijken op prijs

Wanneer je voornamelijk naar de prijs-kwaliteitsverhouding tussen de verschillende isolatiematerialen kijkt, dan kom je al snel uit bij minerale wol dakisolatie. Minerale wol zoals glaswol en steenwol zijn relatief goedkoop om te produceren en kan zowel in isolatiedekens als in halfstijve isolatieplaten verwerkt worden. Deze platen zijn erg geschikt voor isolatie van hellende daken en vloeren. Zoek je een dakisolatie met de meest gunstige prijs-kwaliteitsverhouding, kies dan voor minerale wol.

Voordelen van minerale wol:

 • Relatief goedkoop; (goede prijs-kwaliteitsverhouding)
 • Goede thermische isolatie;
 • Hoge brandweerstand;
 • Grotendeels recycleerbaar;
Prijs dakisolatie met minerale wol: €30 - €40 per m²

Dakisolatie vergelijken op isolatiewaarde

Wanneer je bij het vergelijken van dakisolatie je voornamelijk concentreert op de lamdawaarde (warmtegeleidbaarheid) dan scoren PUR dakisolatie en PIR dakisolatie het hoogst. Dat wil zeggen: deze materialen hebben een lage lamdawaarde (0.025 W/mK ten opzichte van 0.035 W/mK van minerale wol) en laten dus het minste warmte door. Bij gelijkblijvende dikte wel te verstaan.

Stel: je wil een zolder isoleren en een isolatiewaarde van 4.5 Rd bereiken. Dan kun je met een laagdikte van 12cm PUR volstaan in plaats van 16cm minerale wol. Dat kan handig zijn omdat je de kepers dan niet hoeft te verlengen. Met gespoten PUR en PIR isolatieplaten kun je dus relatief dun isoleren.

Voordelen van dakisolatie met PUR / PIR:

 • Groot isolerend vermogen; (je kunt volstaan met een relatief dunne laag)
 • Alle hoeken, kieren en gaten worden perfect afgevuld; (gespoten PUR)
 • Dampdicht;
 • Maximale vochtbestendigheid; (erg geschikt voor een sarkingdak)
Prijs PUR (gespoten) per m²: €40 - €50
Prijs PIR (isolatieplaten) per m²: €40 - €50

Dakisolatie vergelijken op milieuvriendelijkheid

Draag je het milieu een warm hart toe en wil je het liefst zo veel mogelijk ecologisch vriendelijke materialen in huis gebruiken, dan kun je het best kiezen voor voor natuurvriendelijke dakisolatie. Dat kan schapenwol zijn of cellulosevlokken (papier) maar er zijn nog meer milieuvriendelijke materialen waarmee een dak geïsoleerd kan worden zoals houtvezel, kurk en hennep.

Voordelen van natuurlijke dakisolatie:

 • Milieuvriendelijke isolatie;
 • Goede vochtregulerende eigenschappen;
 • Goede thermische isolatie;
 • Goede akoestische isolatie; (vooral houtvezel / kurk)
Prijs dakisolatie met cellulosevlokken per m²: €30 - €35

Vraag advies bij het isolatiebedrijf

Ben je er na het vergelijken van de verschillende dakisolatiematerialen nog niet helemaal uit? Geen probleem. De expert van het isolatiebedrijf geeft je graag een advies op maat en kan je goed informeren over alle voor- en nadelen van een bepaald soort isolatie. Schroom dus vooral niet om verschillende offertes aan te vragen. Dat is geheel vrijblijvend en je krijgt zo een goede indicatie van wat dakisolatie in jouw geval zal gaan kosten.

Offerte dak laten isoleren